1 жовтня - День захисників та захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.

День захисників і захисниць України– державне свято, яке було започатковане 14 жовтня 2014 року президентським указом як День захисника України. 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України. Його відзначали 14 жовтня, але цього року дату свята перенесли на 1 жовтня з огляду на реформу церковного календаря.

Це – свято спадкоємності героїчних традицій нашого народу, сили духу і мужності, відданості своїй Вітчизні і гордості за її ратну славу. Від усієї душі бажаємо Вам доброго здоров’я на довгі роки, успіхів у праці, щастя, благополуччя!

Напередодні Дня захисників та захисниць України в ХЛ № 99 були проведені години спілкування "В єдності наша сила", учні також взяли участь у міській освітній акції "Героям сучасності - 2023", районному онлайн-фестивалі "Козак-фест-2023", долучилися до районного челенджу "Повертайся живим!"


Галерея "29.09.2023. Години спілкування до Дня захисників та захисниць України"

Кiлькiсть переглядiв: 31